Salmon House by FGR Architecture

0

for a young family. Carefully designed to expose the beauty of raw concrete. Designed as two halves, with the northern wing considered the private quarters and the rear southern aspect utilised as the living space. The concrete sheets end the form is carefully balanced by entire glass fillings supported by black steel frames.

The home exploits the 55-metre long site, running from the north edge to the parklands on the southern boundary. Living quarters are housed in the front square element with a downstairs guest room and three bedrooms upstairs, each with a personal bathroom. The house is designed as two halves, with the northern wing considered the private quarters and the rear southern aspect utilised as the living space. The concrete sheets end the form is carefully balanced by entire glass fillings supported by black steel frames.

Architects: ; Location: Essendon, Melbourne, Australia; Year 2018; Photography: Peter Bennetts;