Facebook    Twitter    Pinterest    Newsletter    

Summer House by Studio DDAANN

0

The family residence stands literally on a green field, near a clump of trees, in a pleasant countryside of central Bohemia. The house accommodates three generations of one family. A grandfather, a grandmother, a father, a mother and their two boys – there’s enough space for all of them to spend a summer and a lot of weekends together.

The house consists of several smaller, connected volumes, each of which serves a different purpose. The whole family meets in the central part of the house – there is a living room with a fireplace, a dining room and a kitchen. This area is the true heart of the house, with large sliding windows opening to a garden.

Each generation has its own privacy. The grandparents use their own ‘house’ with a living area, a bedroom and sanitary facilities. The parents have a spacious bedroom, a bathroom and study, which serves as a guest room when needed. The boys have their kingdom in a room on the second floor, from which they have an excellent view of the surroundings. These residential parts of the house are supplemented with an entrance area with facilities, a shed with a workshop and a roofed parking spot.

The building is connected to a south terrace with a high pillar in its corner. The pillar supports a vegetation-covered pergola, there is also a garden shower and a small wind turbine rotating on its tip. The whole house is surrounded by a large garden with trees, fruits, vegetables and herbs, ready to be used in the kitchen. It’s summer, the sun is shining, everything is peaceful and quiet…

Studio DDAANN; Author: Daniel Rohan | architect, Daniel Baudis | architect; Project location: Central Bohemia, Czech Republic; Photo credits: BoysPlayNice; Collaborators: Klára Koldová | junior architect, Lucia Horkavá | junior architect; Completion year: 2019; Built-up area: 235 m2;